Keuzes maken

Het bespreken en vormgeven van het afscheid is een emotionele gebeurtenis. Daar zijn wij ons zeer zeker en terdege van bewust. Het afscheid moet passen bij de overledene en zeker ook bij u die achterblijven.

“Het afscheid moet een mooie herinnering opleveren
waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken”.

Vóór de uitvaart helpen en, indien nodig adviseren wij u bij het maken van deze keuzes. In alle rust bespreken we de diverse mogelijkheden. Onze jarenlange ervaring zal daarbij zeker van pas komen.

Tijdens de uitvaart zorgen wij ervoor dat uw keuzes gerealiseerd en uitgevoerd worden, en samen een mooi afscheid vormen. Om vervolgens na de uitvaart lopende zaken samen af te handelen en met elkaar terug te kijken op het afscheid.

line

Belangrijkste keuzes

Begraven of cremeren

Dit is een van de eerste en belangrijkste vragen die wij u zullen stellen. Veelal is deze keuze bekend. De locatie is wellicht minder voor de hand liggend. Wij zijn bekend met alle crematoria en begraafplaatsen in de regio en kunnen u daarom alles vertellen over hun bijzonderheden. Vervolgens kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Indien de uitvaart elders in Nederland plaatsvindt zorgen wij ervoor bekend te worden met de locatie en gebruiken.

Opbaren

De dagen voorafgaand aan het afscheid wordt de overledene meestal opgebaard. Dit kan in een uitvaartcentrum of thuis. Beide mogelijkheden hebben hun bijzondere kenmerken. Wij helpen u graag met het nemen van uw beslissing over de opbaring en hoe dit in zijn werk gaat.

Locatie van de plechtigheid

De uitvaart kan plaatsvinden in de aula van de begraafplaats of crematorium. De nadruk ligt hier op “kan”. Dit is namelijk helemaal geen verplichting. Het afscheid voorafgaand aan de begrafenis of crematie kan namelijk ook plaatsvinden in een kerk of op een bijzondere locatie. Ook met deze talloze locaties zijn wij bekend.

In alle gevallen is er natuurlijk de mogelijkheid om de gewenste muziek ten gehore te brengen. In sommige locaties staat er een vleugel tot uw beschikking en is er de mogelijkheid om foto’s en filmbeelden te tonen, welke een mooi overzicht kunnen geven van het leven van diegene van wie u afscheid neemt.

Uitvaartkist

De keuze in uitvaartkisten is zeer ruim te noemen. Van standaard naar zeer exclusief. U bepaalt hierin welke keuze gemaakt wordt, waarbij van belang is dat er geen enkel kwaliteitsverschil zit tussen goedkoop of duur. De overweging is veelal de eerder uitgesproken wens van de overledene of het budget wat de nabestaanden er voor willen uitgeven. Tijdens de regeling van de uitvaart komt de keuze vanzelf voorbij.

Drukwerk

Wij vervaardigen rouwkaarten en ander drukwerk in eigen beheer. Dit betekent dat wij niet afhankelijk zijn van openingsuren van leveranciers. Wij beschikken over een divers aanbod aan rouwkaarten waarbij de mogelijkheden ruim te noemen zijn. Te denken valt aan een foto op de kaart of een tekening. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u om ook het drukwerk persoonlijk en in stijl te maken.

Vervoer

In de meeste gevallen wordt de overledene met een rouwauto naar de begraafplaats of crematorium gebracht. Wij hebben de beschikking over een groot aantal rouw- en volgauto’s in de diverse kleuren. Toch is ander vervoer ook een mogelijkheid. Wat te denken van een uitvaartbus, waar u met familie en vrienden (ongeveer 20 personen) uw dierbare op zijn of haar laatste reis kan begeleiden, en deze geheel naar eigen wens kunt invullen. Andere manieren van vervoer zijn; de loopkoets, de uitvaartmotor of in sommige gevallen “eigen vervoer”. Veel is dus mogelijk.

Denkt u na over uw eigen uitvaart?

Wij zouden dit graag met u bespreken