VOORBEREIDING

Zelf beslissen wat er straks gebeurt

toebesrijnja-20

Leg uw uitvaartwensen vast

Voor veel mensen geeft het rust om vooraf na te denken over hun uitvaart. Dit wordt echter niet altijd gedeeld met de naasten. Het lijkt immers soms nog zo ver weg. Wij kunnen u helpen om uw wensen op papier te zetten. Dit kan zo klein en groot als u zelf wilt. Misschien maakt u alleen de keuze tussen begraven en cremeren en laat u de rest aan uw naasten over. Of misschien denkt u de volledige uitvaart uit – van de bloemen tot de muziek – zodat u een overzicht heeft van de mogelijkheden en kosten. Op deze manier hebben nabestaanden een leidraad als u komt te overlijden.

Echtpaar

Wilsbeschikking

Een wilsbeschikking is een document dat u zelf kunt opstellen om uw laatste uitvaartwensen in vast te leggen. Dit hoeft dus niet via een notaris. Hierin kunt u onder andere uw eigen crematie of begrafenis voorbereiden. Wij helpen u graag bij het vastleggen van uw wensen.

Levenstestament

Het kan zijn dat er een moment in uw leven komt waarop u (tijdelijk) niet meer zelf belangrijke beslissingen kunt nemen, bijvoorbeeld door dementie of een ziekenhuisopname. Een levenstestament bevat bepalingen die gelden tijdens uw leven. In een levenstestament legt u, bij een notaris, vast wie voor u mag beslissen als u dat zelf niet meer kunt.

Testament

Ook als een laatste afscheid nog ver weg lijkt, is het fijn om goed voorbereid te zijn. Wat gaat er met uw eigendommen gebeuren als u overlijdt? Wie krijgt de antieke juwelen? En naar wie gaat het geld van de spaarrekening? Een gewoon testament legt u vast bij een notaris en bevat bepalingen die gelden na uw overlijden.